فهرست مطالب

مجله سلامت جامعه
سال شانزدهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمانه مختاری، زهرا یوسفی*، غلامرضا منشئی صفحات 1-13

    مقدمه:

     امروزه، ازدواج به سادگی گذشته نیست و جوانان در آستانه ازدواج، از ترس یا نگرانی در مورد ازدواج و مسایل آن رنج می برند که مربوط به تحریف های شناختی و طرحواره ها است. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش پیش از ازدواج طرحواره محور بر ترس از ازدواج و ذهنیت های طرحواره ای در دختران مجرد شهر اصفهان در سال 1399 بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون -پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری، دختران مجرد شهر اصفهان در سال 1399 بودند. تعداد 30 نفر با روش نمونه گیری هدفمند در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مساوی آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه های ترس از ازدواج Samiei و همکاران (1393) و ذهنیت های طرحواره ای Lobbestael (2008) بود. گروه آزمایش تحت آموزش گروهی پیش از ازدواج طرحواره محور (15 جلسه 90 دقیقه ای) قرار گرفتند. گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. داده ها توسط آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل تغییر معنی داری در ابعاد ترس از ازدواج از پیش آزمون به پس آزمون وجود دارد و در اثر مداخله ترس از ازدواج در گروه آزمایش کاهش یافته است (05/0>p). همچنین، بین گروه آزمایش و کنترل تغییر معنی داری در ذهنیت های طرحواره ای از پیش آزمون به پس آزمون وجود دارد و در اثر مداخله ذهنیت های طرحواره ای دختران مجرد در گروه آزمایش کاهش یافته است (05/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش می توان از آموزش پیش از ازدواج طرحواره محور به عنوان یک مداخله مهم و کلیدی در حوزه پیش از ازدواج استفاده کرد.

    کلیدواژگان: پیش از ازدواج، طرحواره، ترس از ازدواج، ذهنیت طرحواره ای
  • شبنم آقاویردی نژاد، بهمن اکبری*، عباس صادقی صفحات 14-26
    مقدمه

    اوتیسم یکی از ناتوانی های تحولی پیچیده است که علاوه بر فرد، خانواده و جامعه را دچار چالش می کند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان های شناختی- رفتاری و پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی و بهزیستی ذهنی مادران دارای کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و پیگیری بود. جامعه آماری شامل مادران دارای کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم مراجعه کننده به انجمن اوتیسم استان گیلان در سال 1398 بود. با روش نمونه گیری در دسترس، 51 نفر انتخاب و به صورت تصادفی ساده در سه گروه 17 نفری درمان شناختی رفتاری، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و گواه وارد مطالعه شدند. مداخلات درمانی به مدت 2 ماه برای گروه های آزمایش اعمال شد. گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. داده ها توسط چک لیست اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه های کیفیت زندگی Harper و Power (1999) و بهزیستی ذهنیKeyes  و Magyar-Moe (2003) جمع آوری و با آمار واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بنفرونی تحلیل شد.

    یافته ها

    درمان شناختی- رفتاری و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد موجب افزایش کیفیت زندگی و بهزیستی ذهنی شد (001/0>p). بین اثربخشی درمان شناختی- رفتاری و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در افزایش کیفیت زندگی و بهزیستی ذهنی مادران دارای کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    استفاده از مداخلات مبتنی بر درمان شناختی- رفتاری و پذیرش و تعهد می تواند موجب افزایش کیفیت زندگی و بهزیستی ذهنی در مادران دارای کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم شود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی- رفتاری، درمان پذیرش و تعهد، کیفیت زندگی، بهزیستی ذهنی، اختلال طیف اوتیسم
  • هما پورعبدالله، نسرین جعفری ورجوشانی*، معصومه نمدیان صفحات 27-35
    مقدمه

    بیماری سرطان می تواند کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان معده و عوامل مرتبط با آن انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، نمونه های پژوهش 108 بیمار مبتلا به سرطان معده بستری در بخش های انکولوژی و بیماران سرپایی درمانگاه بیمارستان ولیعصر زنجان در بهار 96 بودند که به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد اختصاصی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان بود. داده ها توسط آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سن بیماران 78/8 ± 92/51 سال بود. تمامی بیماران، کیفیت زندگی را در هر سه حیطه عملکردی، علایم و بعد کلی در محدوده ضعیف گزارش نمودند. مردان در حیطه علایم (002/0=p) و بعد کلی (021/0=p)، کیفیت زندگی بهتری داشتند. حیطه عملکردی با افزایش سن (199/0=r) (039/0=p) و مدت زمان تشخیص (191/0=r) (048/0=p)، افزایش می یافت. کلیه ابعاد در بیماران با مسکن استیجاری نامطلوب تر بود (024/0=p). بین شغل، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، دفعات بستری، تعداد اعضای خانواده و فرزندان با کیفیت زندگی ارتباط معنی داری مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های مطالعه، ارایه مناسب ترین روش های درمانی همراه با خدمات آموزشی و مشاوره ای و حمایت های همه جانبه از سوی سیستم های مختلف حمایتی در جامعه از جمله سیستم بهداشت و درمان توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سرطان معده، سلامت جامعه
  • ندا قهرمان نژاد، سید حمید آتش پور*، فلور خیاطان صفحات 36-46
    مقدمه

    افت عزت نفس جنسی و عملکرد جنسی پایین از جمله پیامدهای کارکردی اختلال نعوظ به شمار می روند که اجرای مداخلات روان شناختی را ضروری می سازند. هدف از انجام این پژوهش تعیین اثربخشی درمان ترکیبی شناختی - رفتاری و تعدیل سوگیری شناختی منفی بر عزت نفس جنسی و عملکرد جنسی مردان مبتلا به اختلال نعوظ بود. 

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این پژوهش نیمه آزمایشی کلیه مردان مبتلا به اختلال نعوظ شهر اصفهان در سال 1398 بودند. تعداد 30 نفر که بر اساس نمرات بین 20-16 در پرسش نامه بین المللی عملکرد نعوظی تشخیص اختلال نعوظ را دریافت کردند، با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی ساده در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه ها پرسشنامه‍ های شاخص بین المللی عملکرد نعوظی (1997) و عزت نفس جنسی (Zeanah و Schwarz، 1996) را تکمیل کردند. پس از اتمام ترکیبی از 8 جلسه 60 الی 90 دقیقه ای (هفته ای دو جلسه) درمان شناختی - رفتاری و 4 جلسه 60 الی 90 دقیقه ای (هفته ای 1 جلسه) درمان تعدیل سوگیری شناختی منفی در گروه آزمایش، ابزارها مجددا توسط گروه ها تکمیل شد. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    درمان ترکیبی شناختی - رفتاری و تعدیل سوگیری شناختی منفی بر افزایش عزت نفس جنسی (001/0=p، 09/0=Eta) و عملکرد جنسی (001/0=p، 04/0=Eta) مردان مبتلا به اختلال نعوظ تاثیر مثبت داشت.

    نتیجه گیری:

     استفاده از درمان ترکیبی شناختی - رفتاری و تعدیل سوگیری شناختی منفی به عنوان یک روش مداخله ای غیردارویی برای بهبود عزت نفس جنسی و عملکرد جنسی مبتلایان به اختلال نعوظ توصیه می شود.

    کلیدواژگان: درمان ترکیبی شناختی - رفتاری، تعدیل سوگیری شناختی منفی، عزت نفس جنسی، عملکرد جنسی، اختلال نعوظ
  • عبدالرضا کاظمی*، ضیا نویدی، نعیمه نکویی، صادق سالاری صفحات 47-58
    مقدمه

    اختلال در هموستاز کلسیم درون سلولی از طریق ژن های STIM1/ORAI1 و MG29 در آتروفی عضلانی نقش دارد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر کاهش فعالیت بدنی از طریق خراش عصبی بر بیان ژن های STIM1/ORAI1 و MG29 در عضله نعلی موش های صحرایی بعد از سه مدل تمرین ورزشی بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع تجربی بود که در دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1399 انجام شد. تعداد 32 سر موش صحرایی نژاد ویستار به روش تصادفی ساده (قرعه کشی) به 4 گروه شم (sham-CCI)، تمرین استقامتی (CCI-E)، تمرین مقاومتی (CCI-S) و تمرین ترکیبی (CCI-CO) تقسیم شدند. مدت برنامه تمرینی، 6 هفته و 4 جلسه در هفته بود. اندازه گیری بیان ژن ها با روش Real-Time PCR انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.  

    یافته ها

    تفاوت معنی داری در بیان ژن های STIM1 (001/0=p، 98/134F=)، MG29 (001/0> p،12/245F=) و ORAI1 (001/0=p، 58/152F=) بین گروه ها وجود داشت. بیان ژن STIM1 و MG29 در گروه CCI-CO نسبت به گروه sham-CCI و CCI-E به طور معنی داری بیشتر بود. همچنین، بیان ژن ORAI1 در گروه CCI-CO نسبت به گروه sham-CCI ، CCI-E و CCI-S بیشتر بود (05/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که احتمالا کاهش فعالیت بدنی به شکل خراش عصب نخاعی سبب اختلال در هموستاز کلسیم شده و از طرف دیگر تمرینات ورزشی ترکیبی بیان ژن های درگیر در جریان کلسیم را افزایش داده و با اختلال در هموستاز کلسیم و در نتیجه آتروفی عضلانی مقابله می کند.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، استقامتی و موازی، آتروفی عضلانی، موش صحرایی
  • علی اکبر زارع، محمد قمری*، قربان فتحی اقدم، مجتبی امیری مجد صفحات 59-69

    مقدمه :

    نوجوانی یکی از حساس ترین مراحل رشد آدمی است و باید به مشکلات روان شناختی این گروه توجه کرد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی روان نمایشگری و تحلیل رفتار متقابل بر خشم نوجوانان پسر انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان پسر پایه سوم دوره اول دبیرستان های عادی دولتی شهر خرم دره در سال تحصیلی 99-1398 تشکیل دادند. تعداد 30 نفر با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در سه گروه 10 نفره قرار گرفتند. گروه های آزمایشی، درمان مختص گروه خود را در 8 جلسه 5/1 ساعته دریافت کردند. گروه کنترل درمانی دریافت نکرد. ابزار پژوهش پرسش نامه خشم کودکان و نوجوانان Nelson بود. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون مجذور کای، آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی Bonferroni انجام شد.

    یافته ها

    در پیش آزمون، میانگین و انحراف معیار گروه روان نمایشگری برای خشم 57/14±20/99؛ در گروه تحلیل رفتار متقابل برای خشم 36/10±70/93؛ در گروه کنترل برای خشم 28/14±90/96 بود (05/0<p). روان نمایشگری و تحلیل رفتار متقابل در مقایسه با گروه کنترل، خشم نوجوانان پسر را در پس آزمون کاهش داد (001/0>p). در مرحله پیگیری، اثر این دو درمان بر خشم ماندگار بود (001/0>p). تاثیر تحلیل رفتار متقابل بر خشم نوجوانان پسر در مرحله پس آزمون بیشتر از تاثیر روان نمایشگری بود (014/0=p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، روان نمایشگری و تحلیل رفتار متقابل می توانند بر کاهش پرخاشگری نوجوانان پسر موثر واقع شوند. این مداخله ها را می توان در کاهش پرخاشگری نوجوانان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: روان نمایشگری، تحلیل رفتار متقابل، خشم، نوجوانان، پسر
  • کفایت سلمانیان، فاطمه سادات مرعشیان* صفحات 70-79
    مقدمه

    زنان نابارور همواره در معرض اضطراب و استرس زیادی قرار دارند و این امر کارکرد جنسی و کیفیت زندگی زناشویی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این پژوهش، با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت های جنسی بر خودانگاره تناسلی، پریشانی روان شناختی و فرانگرانی زنان نابارور انجام شد.

    مواد و روش ها

    طرح تحقیق نیمه ‏آزمایشی از نوع پیش ‏آزمون_ پس ‏آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی زنان نابارور مراجعه‏ کننده به مرکز بهداشت شهر آبادان در سال 1400 بود که با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 40 نفر از میان آن ها انتخاب و به ‏طور تصادفی در دو گروه مساوی 20 نفری قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه فرانگرانی، پرسش نامه افسردگی، اضطراب و استرس و پرسش نامه خودانگاره تناسلی بود. برای افراد گروه آزمایش 6 جلسه برنامه هفتگی (هفته ای 1 ساعت) اعمال شد اما گروه کنترل برنامه را دریافت نکرد. تحلیل داده ها با آزمون مجذور کای و آنالیز کوواریانس چندمتغیره انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش مهارت جنسی اثر معنی داری بر کاهش نمره افسردگی، اضطراب، استرس و فرانگرانی آزمودنی های گروه آزمایش داشت (05/0>p). همچنین، میانگین نمره خودانگاره تناسلی گروه آزمایش در مرحله پس آزمون با نمره افراد گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت (05/0>p).

    نتیجه گیری

    آموزش مهارت جنسی راهبردی موثر در بهبود علایم روان شناختی و خودانگاره تناسلی زنان نابارور می باشد و می توان از آن به ‏عنوان روش درمانی موثر در مراکز ارایه‏دهنده خدمات زناشویی و ناباروری استفاده نمود.

    کلیدواژگان: آموزش مهارت جنسی، خودانگاره تناسلی، پریشانی روانی، فرانگرانی، ناباروری
  • زهرا نیک روی، رمضان حسن زاده*، شعبان حیدری صفحات 80-88
    مقدمه

    دیابت بیماری مزمنی است که زندگی افراد مبتلا را به طور گسترده ای تحت تاثیر قرار می دهد. تبعیت درمانی و امید از مولفه های مهم در مدیریت روند این بیماری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر امید به زندگی و پیروی از دستورات پزشک در بیماران دیابتی نوع دوم انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری، بیماران دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان شهدای زیرآب سوادکوه در سال 1398 بودند. تعداد 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب، و به طور تصادفی در گروه های آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش، 8 جلسه تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفت. برای گروه کنترل اقدامی انجام نشد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه امید به زندگی و مقیاس پیروی کلی بود. داده ها با روش تحلیل کوواریانس تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    نمرات پیش آزمون و  پس آزمون گروه کنترل در پیروی کلی به ترتیب 08/2±27/12 و57/1±26/13 و در امید به زندگی 47/4±26/57 و 31/5±13/58 بود. نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش در پیروی کلی به ترتیب 82/2±46/13 و 49/3±33/22 و امید به زندگی 27/4±80/57 و 66/3±60/67 بود. با کنترل نمرات پیش آزمون، اثر گروه بر نمره پس آزمون هر دو متغیر معنی دار بود. (001/0=p)

    نتیجه گیری

    مداخله تعهد و پذیرش موجب افزایش معنی دار نمرات پیروی کلی و امید به زندگی شد. می توان از مداخله تعهد و پذیرش برای کمک به بیماران دیابتی در جهت افزایش پیروی از دستورات پزشک و امید به زندگی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، امید به زندگی، دیابت، پیروی
|
  • S .Mokhtari, Z. Yousefi *, GR .Manshaei Pages 1-13
    Introduction

    Today, marriage is not as simple as it was in the past, and young people at the age of marriage suffer from a fear or worry about marriage and issues related to cognitive distortions, maladaptive schemas and coping styles that individuals use against schemas. The aim of this study was to investigate the effect of schema-based premarital education on fear of marriage and schema modes in single girls in Isfahan.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental study with a pretest and posttest design with a control group. The statistical population of this study included single female students in Esfahan. The study sample consisted of 30 people who were selected by available sampling method and were randomly divided into two groups: an experimental group (15 people) and a control group (15 people). Data collection tools in two stages of pre-test and post-test were Samiei, Yousefi and Neshat-Doost Fear of Marriage questionnaire  (2014) and Young's Schemas Minds (2008). The experimental group received schema-based premarital education during 15 sessions of 90 minutes, while the control group did not receive any training. Data were analyzed using descriptive statistics and univariate and multivariate analysis of covariance and SPSS software version 23.

    Results

    The results showed that the scores of fear of marriage and schematic mentalities in the experimental group in the post-test had a significant decrease compared to the pre-test, but no significant difference was observed in the control group (p<0.05).

    Conclusion

    According to the research results, schema-based premarital education can be used as an important and key intervention in premarital education.

    Keywords: Premarital, schema, Fear of Marriage, Schema modes
  • Sh. Agha-Virdinejad, B .Akbari *, A. Sadeghi Pages 14-26
    Introduction

    Autism is a complex disability that challenges not only the individual but also the family and society. The aim of this study was to compare the effectiveness of cognitive-behavioral therapies and acceptance and commitment on quality of life and mental well-being of mothers of children with autism spectrum disorder.

    Materials and Methods

    This was a quasi-experimental study with a pre-test-post-test design with a control group and a 3-month follow-up. The statistical population included all mothers of children with autism spectrum disorder presenting the autism association of Guilan province in 2019. Using available sampling method, 51 people were selected and randomly entered into the study in three groups of 17: cognitive-behavioral therapy, acceptance-based therapy, and commitment and witness therapy. Therapeutic interventions were applied for 2 months for the experimental groups. The control group did not receive any intervention. Demographic information checklists and Harper and Power quality of life questionnaires and Keys and Margiamo mental well-being questionnaires were used to collect the data. Data were analyzed using repeated measures statistical methods of variance and Bephroni post hoc test at a significant level of 0.05 using Spss24 software.

    Results

    The results showed that cognitive-behavioral therapy and treatment based on acceptance and commitment increased the quality of life and mental well-being of mothers of children with autism spectrum disorder (p<0.001). Moreover, there was no significant difference between the effectiveness of cognitive-behavioral therapy and treatment based on acceptance and commitment in increasing the quality of life and mental well-being of mothers of children with autism spectrum disorder (p>0.05).

    Conclusions

    According to the findings of the present study, it can be concluded that the use of interventions based on cognitive-behavioral therapy and acceptance and commitment can increase the quality of life and mental well-being in mothers of children with spectrum disorders.

    Keywords: cognitive-behavioral therapy, Acceptance, Commitment Therapy, Quality of Life, mental well-being, Autism spectrum disorder
  • H .Poorabdolah, N .Jafari Varjoshani *, M. Namadian Pages 27-35
    Introduction

    Cancer can affect the quality of life of patients. The aim of this study was to determine the quality of life of patients with gastric cancer and its related factors.

    Materials and Methods

    This study was a descriptive cross-sectional study. The study samples were 108 patients with gastric cancer admitted to oncology wards and outpatients of Valiasr Hospital in Zanjan in the spring of 2017 who were studied by census method. Data collection tools were the demographic information form and questionnaire (EORTC QLQ-C30.V.3). Mean and standard deviation were calculated using descriptive statistics. Due to the normality of the data, parametric tests were used to compare the two groups by independent t-test and for more than two groups, analysis of variance and Pearson correlation coefficient were used to determine the relationship.

    Result

    The mean age of patients was 51.92 ± 8.78 years. All patients reported poor quality of life in all three areas of function, symptoms and overall dimension with a mean of 43.43, 69.77, 42.20, in a weak range. Men had better quality of life in terms of symptoms (p=0.002) and overall (p=0.021). Functional area increased with age (r=0.199) (p=0.039) and duration of diagnosis (r=0.191) (p=0.048). All dimensions were more unfavorable in patients with rented housing (p=0.024). There was no significant relationship between job, level of education, marital status, number of hospitalizations, number of family members and children, with quality of life.

    Conclusion

    According to the findings of the study, it is recommended that various support systems in the community, including the health care system, provide educational and counseling services and comprehensive support.

    Keywords: Quality of Life, Gastric cancer, Community health
  • N .Ghahremannezhad, SH. Atashpour *, F. Khayatan Pages 36-46
    Introduction

    Sexual self-esteem and low sexual function are among the functional consequences of erectile dysfunction; which necessitate the implementation of psychological interventions. Accordingly, the aim of this study was to determine the effectiveness of combined cognitive-behavioral therapy and moderating negative cognitive bias on sexual self-esteem and sexual function in men with erectile dysfunction.

    Materials and Methods

    The statistical population of this quasi-experimental study included all men with erectile dysfunction in Isfahan in 2019. 30 men who received a diagnosis of erectile dysfunction based on receiving scores between 20-16 in the International Index of Erectile Function were selected as the statistical sample using available sampling and they were randomly assigned to experimental and control groups. The groups completed the International Index of Erectile Function (1997) and Sexual Self-Esteem (Zeanah and Schwarz, 1996) and after completing a combination of 8 sessions of 60 to 90 minutes (two sessions per week for 4 weeks) cognitive-behavioral therapy and 4 sessions of 60 to 90 minutes (1 session per week for 4 weeks) moderating negative cognitive bias in the experimental group, tools were completed in the groups. Data were analyzed using univariate analysis of covariance.

    Result

    Cognitive-behavioral therapy and modulation of negative cognitive bias had a positive effect on increasing sexual self-esteem (p= 0.001, Eta=0.09) and sexual function (p= 0.001, Eta=0.04) in men with erectile dysfunction.

    Conclusion

    The use of combined cognitive-behavioral therapy and moderating negative cognitive bias is recommended as a non-pharmacological intervention method to improve sexual self-esteem and sexual function in patients with erectile dysfunction.

    Keywords: ognitive-Behavioral Therapy, Moderating Negative Cognitive Bias, Sexual Self-Esteem, sexual function, Erectile Dysfunction
  • AR. Kazemi *, Z. Navidi, N .Nekoie, S .Salari Pages 47-58
    Introduction

    Calcium flux disorders due to STIM1, ORAI1 and MG29 may contribute to muscle atrophy. Therefore, This study aimed to determine the effect of decreased physical activity through Chronic Constriction Injury (CCI) on the expression of these genes in rat soleus muscle after three exercise training models.

    Materials and Methods

    The present study was an experimental study that was conducted in Kerman university of medical sciences in 2020. 32 eight-week-old rats were randomly divided into 4 groups: CCI (Sham-CCI), CCI-endurance training (CCI-E), CCI-strength training (CCI-S), and CCI-combined training (CCI-CO). The training program was of 6 weeks’ duration, 4 sessions per week. Real-time PCR was used to measure the mRNA expression of genes. To determine the significance of the differences between the variables, one-way ANOVA test ,and if necessary, tukey test, was used.

    Results

    The results of one-way ANOVA showed that there was a significant difference in STIM1 (F=134/98, p=0/001), MG29 (F=245/12, p<0/001) and ORAI1 (F=152/58, p=0/001) gene expression. Furthermore, tukey test results showed that STIM1 and MG29 gene expression in CCI-CO group was more than those in Sham-CCI and CCI-E groups. Also, ORAI1gene expression in CCI-CO group was more than those in Sham-CCI, CCI-E and CCI-S groups (p<0.05).     

    Conclusion

    The results showed that the decrease in physical activity through CCI leads to calcium hemostasis disorders. On the other hand, combined training increases gene expression of involving calcium flux, and decreases disorders of calcium  hemostasis and muscle atrophy.

    Keywords: Resistance, Endurance, and Combined Training, Muscle Atrophy, Wistar rat
  • AA. Zare, M. Ghamari *, Gh .Fathiaghdam, M. Amirimajd Pages 59-69
    Introduction

    Adolescence is one of the most sensitive stages of human development, and enough attention should be paid to the psychological problems of this stage. To this end, the present study aims to compare the effectiveness of psychodrama and transactional analysis on anger in male adolescents.

    Materials and Methods

    This semi-experimental study was performed based on a pre-test, post-test, and follow-up design with a control group. The target population consisted of all third grade male students in ordinary public junior high schools in Khorramdareh in the academic year 2019-2020. In total, 30 Male students were selected using an available sampling method and randomly divided into three groups. Members of both experimental groups received their treatment in eight 90-minute sessions. The control group did not receive any treatment. The research instrument was the Nelson Children and Adolescents Anger Questionnaire. Data were analyzed using a two-way repeated measures ANOVA and the Bonferroni post-hoc test.

    Results

    In the pre-test stage, mean and standard deviation of the scores was 99.20±14.57 in the psychodrama group, 93.70±10.36 in the transactional analysis, and 96.90±14.28 in the control group. Compared to the control group, psychodrama and interaction behavior analysis reduced male adolescent anger in the post-test (p<0.001). At the follow-up stage, the effect of these two treatments on anger was lasting (p<0.001). The effect of transactional analysis on male adolescent anger in the post-test phase was greater than that of psychodrama (p=0.014).

    Conclusion

    According to the results of this study, psychodrama and transactional analysis can be effective in reducing aggression in adolescent boys. These interventions can be used to reduce adolescent aggression.

    Keywords: Psychodrama, transactional analysis, Anger, adolescents, Boy
  • K .Salmaniyan, FS .Marashian * Pages 70-79
    Introduction

    Infertile women are always exposed to a lot of anxiety and stress, and this affects their sexual function and quality of married life. Therefore, this study was conducted to determine the effect of sexual skills training on genital self-image, psychological distress and meta-worry of infertile women.

    Materials and Methods

    The quasi-experimental research design was pretest and posttest with a control group. The statistical population of the study included all infertile women admitted to Abadan Health Center in 2020. Using available sampling method, 40 people were selected and randomly divided into two groups of 20 people. The research instruments included Meta-worry Questionnaire, Depression Inventory, Anxiety and Stress Questionnaire, and Genital Self-Imaging Questionnaire. For the experimental group, 6 sessions of weekly program were applied for 1 hour per week, but the control group did not receive any program. Data analysis was performed by multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results of this study showed that sexual skills training after 6 sessions of intervention had a significant effect on reducing the score of depression, anxiety, stress and meta-worry in the experimental group compared to the control group (p<0.05). Also, the results showed that the mean score of genital self-image in the experimental group in the post-test stage was significantly different from the score of the control group. (p<0.05)

    Conclusion

    The results of the present study showed that sexual skills training is an effective strategy in improving psychological symptoms and genital self-image in infertile women and can be used as an effective treatment method in centers providing marital services and Infertility used.

    Keywords: Sexual skills training, Genital self-image, Psychological distress, Meta-worry, Infertility
  • Z. Nikrouy, R .Hassanzadeh *, Sh. Heydari Pages 80-88
    Introduction

    Diabetes is a chronic disease that widely affects the lives of patients and adherence to treatment and hope is an important component in the successful management of the disease. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of acceptance and commitment therapy on life expectancy and following the doctor's order in patients with type 2 diabetes of Savadkooh Shohada ZirAab Hospital.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental with pretest-posttest design and a control group. The statistical population of the present study included all diabetic patients admitted to the Diabetes Clinic of Savadkooh Shohada ZirAab Hospital in 2019. Thirty people were selected by available sampling method and randomly assigned to the experimental group (15 people) and the control group (15 people). The experimental group underwent 8 sessions of 90-minute treatment based on acceptance and commitment and no action was taken for the control group. Data collection tools included a life expectancy questionnaire and a general adherence scale. The research data were analyzed using SPSS software version 19 and analysis of covariance.

    Results

    The results showed that the pre-test and post-test scores of the control group in overall compliance were 12.27±2.08 and 13.26±1.57 and life expectancy 57.26±4.47 and 58.13±5.31, respectively. The pre-test and post-test scores of the experimental group in overall compliance were 13.46±2.82 and 22.33±3.49, respectively, and life expectancy was 57.80±4.27 and 67.60±3.66, respectively. By controlling the pre-test scores, the effect of the group on the post-test score of the variables of general adherence (F= 100.47, p= 0.001) and life expectancy (F= 32.29, p= 0.001) was significant. Commitment and acceptance intervention caused a significant increase in the scores of variable overall adherence and hope in the intervention group compared to the control group.

    Conclusion

    According to the results, commitment and acceptance therapy can be used to help patients with diabetics increase their doctor's instructions and life expectancy.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, life expectancy, Diabetes, Adherence